Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor

Recept på vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor. Alkoholfri glögg gör desserten barnvänlig och att de -rårörda bären inte grumlar sig.

Vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor
Vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor
Vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3ägg
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljpulver
  • 3 dlvispgrädde

Rårörda bär

  • 4 dlglögg- alkoholfri
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2 dlblåbär
  • 2 dlbjörnbär
  • 1kanelstång

Stjärnor

  • 2ägg
  • 1,75 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskanis- stött
  • 1 tskfänkål- stött

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Dela äggen. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver fluffigt. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner grädden i äggulesmeten och därefter äggvitorna. Sätt bullpapperformar i en muffinsplåt. Häll smeten i formarna och ställ i frysen ca 6 timmar.

  2. Bär: Häll glöggen i en kastrull och koka tills hälften återstår. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Rör ner redningen i glöggen och koka upp. Blanda ner bär och kanelstång. Låt stå kallt fram till servering.

  3. Stjärnor: Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg, mjöl, socker, vaniljsocker, anis och fänkål till en jämn smet. Bred ut smeten mycket tunt på tre plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen ca 6 min.

  4. Stansa ut stjärnor i den halvgräddade kakan. Sätt in stjärnorna i ugnen igen ca 3 min, tills kakorna är spröda och har fått lite färg.

  5. Servera semifreddon med bär och stjärnor. Pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?