Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor. Alkoholfri glögg gör desserten barnvänlig och att de -rårörda bären inte grumlar sig.
Dela äggen. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver fluffigt. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner grädden i äggulesmeten och därefter äggvitorna. Sätt bullpapperformar i en muffinsplåt. Häll smeten i formarna och ställ i frysen ca 6 timmar.
Bär: Häll glöggen i en kastrull och koka tills hälften återstår. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Rör ner redningen i glöggen och koka upp. Blanda ner bär och kanelstång. Låt stå kallt fram till servering.
Stjärnor: Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg, mjöl, socker, vaniljsocker, anis och fänkål till en jämn smet. Bred ut smeten mycket tunt på tre plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen ca 6 min.
Stansa ut stjärnor i den halvgräddade kakan. Sätt in stjärnorna i ugnen igen ca 3 min, tills kakorna är spröda och har fått lite färg.
Servera semifreddon med bär och stjärnor. Pudra över florsocker.