Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För en riktigt fluffig vaniljsås, vänd ner vispad grädde på slutet. Du kan också smaksätta såsen med rivet apelsinskal eller saffran, det blir både gott och vackert.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstången och fröna i.
Dra kastrullen åt sidan och låt den svalna i cirka 5 minuter. Vispa under tiden upp äggulor och socker till ett fluffigt skum.
Häll mjölken över äggvispet och häll tillbaka alltsammans i kastrullen. Sjud under kraftig vispning tills såsen börjar tjockna, eller till 85 grader om du har en termometer.
Häll upp såsen i en rostfri skål och kyl ner den i ett kallt vattenbad. Vispa under tiden. Ta upp vaniljstången före servering.
Vispa eventuellt upp en deciliter grädde och vänd ner i såsen.
Recept från Mitt kök