Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vaniljrutor bakade i långpanna. Saftiga rutor med lite mjukseg maräng passar bra att servera med färska bär eller frukt.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, äggulor och socker pösigt, ca 5 min med elvisp. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner mjölblandning och smör i äggpöset. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en ugnssäker form med löstagbar kant, ca 24 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en blank marängsmet. Blanda i kokosen.
Ta formen ur ugnen och bred på marängsmeten. Grädda ytterligare ca 15 min tills marängen fått fin färg. Låt kakan kallna.
Skär kakan i rutor och servera med färska bär.