Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljrostade plommon

Servera plommonen tillsammans med mascarpone eller som tillbehör till exempelvis mjuk sockerkaka. Tillagningstiden varierar något beroende på plommonens storlek och hur mogen frukten är.

Vaniljrostade plommon
Vaniljrostade plommon
Vaniljrostade plommon
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 kgplommon- gärna olika sorter
  • 1vaniljstång
  • 1 msksmör- till formen
  • 34 msksirap- vit
  • 0,5citron- färskpressad saft
  • 45 mskströsocker

Mascarpone

  • 150 gmascarpone
  • 3 mskgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg plommon och delad vaniljstång i en smord, ugnssäker form. Ringla över sirapen och citronsaften Strö över hälften av sockret.

  3. Sätt formen i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Rör om frukten 1–2 gånger under tiden. Sätt ugnen på grill 175 grader. Toppa plommonen med resten av sockret och rosta i mitten av ugnen i ytterligare 5–10 minuter. Passa noga så att plommonen inte bränns vid.

  4. Vispa mascarpone slät. Tillsätt grädden och vispa ihop.

  5. Servera plommonen ljumma med mascarpone.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök