Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljparfait med bär i rom med mandelstjärnor

Vaniljparfait med bär i rom och mandelstjärnor är en perfekt dessert, bara att ta fram ur frysen. Stjärnorna kan bakas långt i förväg. Rommen kan uteslutas eller ersättas med koncentrerad svartvinbärssaft. Tillbehör: mandelstjärnor, se recept

Vaniljparfait med bär i rom med mandelstjärnor
Vaniljparfait med bär i rom med mandelstjärnor
Vaniljparfait med bär i rom med mandelstjärnor
Foto: Per Ranung

Vaniljparfait

  • 6äggulor
  • 4,5 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1vaniljstång
  • 4 dlvispgrädde
  • 2 dlturkisk yoghurt

Bär i rom

  • 250 gkörsbär- frysta
  • 250 gbjörnbär- frysta
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskrom- mörk

Gör så här

  1. Parfait: Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker i en skål. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda ner fröna i grädden. Vispa grädden. Rör ner grädde och yoghurt i äggsmeten. Frys alltsammans ca 8 timmar i en bunke med rund botten klädd med plastfolie, ca 2 liter.

  2. Bär i rom: Tina körsbär och björnbär. Rör ut sockret i rommen. Blanda i bären och låt stå i kylen ca 2 timmar före servering.

  3. Temperera parfaiten i kylen ca 30 min före servering. Garnera med mandelstjärnor och servera med bär i rom.

  4. Tillbehör: mandelstjärnor, se recept

    Foto: Per Ranung

    dessert-jul

Vad tyckte du om receptet?