Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vaniljparfait med bär i rom och mandelstjärnor är en perfekt dessert, bara att ta fram ur frysen. Stjärnorna kan bakas långt i förväg. Rommen kan uteslutas eller ersättas med koncentrerad svartvinbärssaft. Tillbehör: mandelstjärnor, se recept
Parfait: Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker i en skål. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda ner fröna i grädden. Vispa grädden. Rör ner grädde och yoghurt i äggsmeten. Frys alltsammans ca 8 timmar i en bunke med rund botten klädd med plastfolie, ca 2 liter.
Bär i rom: Tina körsbär och björnbär. Rör ut sockret i rommen. Blanda i bären och låt stå i kylen ca 2 timmar före servering.
Temperera parfaiten i kylen ca 30 min före servering. Garnera med mandelstjärnor och servera med bär i rom.
Tillbehör: mandelstjärnor, se recept
Foto: Per Ranung
dessert-jul