Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljpannkakor med kryddiga clementiner

Vaniljpannkakor med kryddiga clementiner passar som dessert efter t ex en soppmiddag. Pannkakssmeten blir bara ­bättre om den får stå i kylen och svälla över natten.

Vaniljpannkakor med kryddiga clementinerVaniljpannkakor med kryddiga clementinerVaniljpannkakor med kryddiga clementiner
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2ägg
  • 6 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 tskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 25 gsmör

Kryddiga clementiner

  • 4clementiner
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tskkardemummakärnor- stötta
  • 1 krmingefära- mald
  • 2 mskhonung- flytande

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • grädde- lättvispad
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen med lite av mjölken. Tillsätt mjölet och ­vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken, vaniljsocker och salt.

  2. Stek tunna pannkakor i smöret i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  3. Clementiner: Skala och skär clementinerna i tunna skivor. Lägg dem på ett fat. Rör ut ­kryddorna i honungen och ringla över clementinerna.

  4. Pudra florsocker över ­pann­kakorna och servera med clemen­tiner och gärna lättvispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?