Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljpannacotta med korianderäpplen

Vaniljpannacotta är en dessert som går perfekt att förbereda. Förvara pannacotta, kompott och smulor färdigt och lägg ihop precis före servering.

Vaniljpannacotta med korianderäpplen
Vaniljpannacotta med korianderäpplen
Vaniljpannacotta med korianderäpplen

Pannacotta

  • 1,5gelatinblad
  • 0,5vaniljstång
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,75 dlströsocker

Äppelkompott

  • 0,5vaniljstång
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskkorianderfrön- hela
  • 1svenskt äpple- stort, gärna syrligt

Mandelsmulor

  • 75 gsötmandel
  • 0,5 dlströsocker
  • 50 gsmör
  • 0,5 krmsalt

Garnering

  • krusbär- röda
  • mörk choklad- mörk hackad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Snitta och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp vaniljstång och -frön, grädde och socker i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen.

  2. Sila smeten och låt stå ca  3 timmar i rumstemperatur. Fördela smeten i 6 glas och ställ i kylen för att stelna ca 2 timmar.

  3. Kompott: Snitta och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstång och -frön i en kastrull och tillsätt socker, vatten, citronsaft och korianderfrön. Koka upp och låt sedan lagen kallna.

  4. Skala, kärna ur och skär äpplet i tärningar, ca 1/2 x 1/2 cm, eller ta ut kulor med ett kuljärn. Sila lagen över äppeltärningarna och låt stå ca 1 timme i rumstemperatur.

  5. Mandelsmulor: Sätt ugnen på 175°. Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Blanda mandel, socker, smör och salt. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna och smula sönder i mindre bitar.

  7. Låt äppeltärningarna rinna av och fördela dem och mandelsmulorna på pannacottan. Garnera med krusbär och hackad choklad.

Vad tyckte du om receptet?