Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljpannacotta med jordgubbsgelé och körsbärsblom

Recept på vaniljpannacotta med jordgubbsgelé och körsbärsblom. En vacker, vårig och lättgjord dessert som går att förbereda dagen före servering.

Vaniljpannacotta med jordgubbsgelé och körsbärsblomVaniljpannacotta med jordgubbsgelé och körsbärsblomVaniljpannacotta med jordgubbsgelé och körsbärsblom

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 4 dlvispgrädde
  • 2 mskströsocker
  • 0,5vaniljstång

Jordgubbsgelé

  • 1,5gelatinblad
  • 1,5 dljordgubbssaft- konc

Garnering

  • 6körsbärsblommor

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda grädde och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i kastrullen.

  2. Låt gräddblandningen koka upp. Ta kastrullen från plattan och lyft upp vaniljstången.

  3. Ta upp och smält gelatinbladen i grädden. Fördela grädden i små burkar, skålar eller glas. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.

  4. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm saften i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen. Låt gelén svalna.

  5. Lägg körsbärsblomblad på pannacottan och häll försiktigt på gelén. Peta försiktigt ner blom-bladen som sticker upp så att de täcks av gelé. Låt stelna i kylen ca 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?