Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vaniljpannacotta med jordgubbsgelé och körsbärsblom. En vacker, vårig och lättgjord dessert som går att förbereda dagen före servering.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda grädde och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i kastrullen.
Låt gräddblandningen koka upp. Ta kastrullen från plattan och lyft upp vaniljstången.
Ta upp och smält gelatinbladen i grädden. Fördela grädden i små burkar, skålar eller glas. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.
Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm saften i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen. Låt gelén svalna.
Lägg körsbärsblomblad på pannacottan och häll försiktigt på gelén. Peta försiktigt ner blom-bladen som sticker upp så att de täcks av gelé. Låt stelna i kylen ca 1 timme.