Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den perfekta avslutningen på en romantisk middag! Lyxigt, gott och vackert. Små hjärtan i choklad lyfter desserten.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång
och -frön i en kastrull. Häll över grädde och tillsätt honung. Låt det koka upp. Ta kastrullen från plattan och låt dra i ca 20 min. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Ta fram två glas och ställ dem lutade i t ex en äggkartong. Ta upp vaniljstången och värm upp grädden igen. Lägg i gelatinbladet och låt det smälta under omrörning.
Häll smeten i glasen. Låt dem stå i kylen i 3–4 tim för att stelna.
Hallonkompott: Lägg hallon, socker och citronsaft i en kastrull. Låt det koka i 3–4 min. Låt kompotten kallna.
Fördela kompotten över pannacottan i glasen.
Garnering: Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Lägg den i en liten spritspåse. Spritsa ut hjärtan på ett bakplåtspapper och lägg in i frysen så att de stelnar.
Garnera pannacottan med chokladhjärtan och servera.