Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljpannacotta med hallonkompott

Den perfekta avslutningen på en romantisk middag! Lyxigt, gott och vackert. Små hjärtan i choklad lyfter desserten.

Vaniljpannacotta med hallonkompottVaniljpannacotta med hallonkompottVaniljpannacotta med hallonkompott
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 0,5vaniljstång
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskhonung
  • 1gelatinblad

Hallonkompott

  • 150 ghallon- frysta
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlcitron- pressad

Garnering

  • 25 gvit choklad

Gör så här

  1. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång 

    och -frön i en kastrull. Häll över grädde och tillsätt honung. Låt det koka upp. Ta kastrullen från plattan och låt dra i ca 20 min. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.

  2. Ta fram två glas och ställ dem lutade i t ex en äggkartong. Ta upp vaniljstången och värm upp grädden igen. Lägg i gelatinbladet och låt det smälta under omrörning.

  3. Häll smeten i glasen. Låt dem stå i kylen i 3–4 tim för att stelna.

  4. Hallonkompott: Lägg hallon, socker och citronsaft i en kastrull. Låt det koka i 3–4 min. Låt kompotten kallna.

  5. Fördela kompotten över ­panna­cottan i glasen.

  6. Garnering: Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Lägg den i en liten spritspåse. Spritsa ut hjärtan på ett bakplåtspapper och lägg in i frysen så att de stelnar.

  7. Garnera pannacottan med choklad­hjärtan och servera.

Vad tyckte du om receptet?