Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljpannacotta med grapefrukt och granola

Recept på vaniljpannacotta toppad med grape och granola. Frisk grape och knaprig granola förhöjer den goda dessertupplevelsen. Genom att ställa pannacottan i frysen i 30 min hinner den stelna på 1 timme.

Vaniljpannacotta med grapefrukt och granola
Vaniljpannacotta med grapefrukt och granola
Vaniljpannacotta med grapefrukt och granola
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1,5gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1blodgrapefrukt
  • 2 mskflytande honung
  • 1 dlgranola- med rostad mandel och hasselnöt (Risenta)

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden med socker och vaniljsocker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Fördela grädden i 4 glas. Ställ dem i frysen ca 30 min. Ställ därefter pannacottan i kylen fram till servering.

  2. Skala grapefrukten med en vass kniv så att alla vita hinnor försvinner. Skär frukten i små bitar och blanda dem med honung.

  3. Fördela grapefrukt och granola på pannacottan och servera.

Vad tyckte du om receptet?

KÖKSTIPSET: Klipp itu gelatinbladet med en sax innan det blötläggs.