Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljpannacotta med friterad basilika och hallonsås

LCHF. Pannacotta, en riktig italiensk klassiker, här med vanilj och hallon. Extra lyxigt blir det med några friterade, krispiga basilikablad. Det går så klart även bra att garnera med färska basilikablad.

Vaniljpannacotta med friterad basilika och hallonsås
Vaniljpannacotta med friterad basilika och hallonsås
Vaniljpannacotta med friterad basilika och hallonsås
Foto: Joel Wåreus

Vaniljpannacotta

  • 1,5gelatinblad
  • 4 dlvispgrädde
  • 1vaniljstång
  • 3 msksötströ

Hallonsås

  • 2 dlhallon
  • 1 msksötströ

Friterad basilika

  • basilikablad
  • olja- till exempel rapsolja

Till garnering

  • 1 dlhallon

Gör så här

  1. Vaniljpannacotta: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.

  2. Häll i grädden in en kastrull.

  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången och fröna i kastrullen, vispa i sötströ och koka upp grädden. Låt sjuda ett par minuter.

  4. Dra av kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet, lägg gelatinet i den heta grädden och rör om tills gelatinet smält.

  5. Häll upp i portionsglas. Låt svalna och ställ in i kylen i minst fyra timmar.

  6. Hallonsås: Mixa hallonen och sötströ till en sås.

  7. Friterad basilika: Värm oljan till 160 grader.

  8. Fritera basilikabladen och låt de rinna av på hushållspapper.

  9. Servering: Garnera vaniljpannacottan med hallon och friterade basilikablad. Servera med hallonsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök