Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljpannacotta med kanel och äppelkompott

De nya gelatinbladen av mindre modell behöver inte kramas ur på vätska efter blötläggning.

Vaniljpannacotta med kanel och äppelkompott
Vaniljpannacotta med kanel och äppelkompott
Vaniljpannacotta med kanel och äppelkompott

Panna cotta

  • 2,5gelatinblad
  • 0,5vaniljstång
  • 0,5citron- finrivet skal
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 0,75 dlströsocker

Äppelkompott

  • 4äpplen
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1kanelstång

Gör så här

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten minst 5 min.

  2. Snitta vaniljstången på längden. Finriv citronskalet. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, vaniljstång och citronskal i en kastrull, under omrörning.

  3. Dra kastrullen från plattan. Fiska upp vaniljstången, skrapa ner fröna i smeten. Blanda ner gelatinbladen, rör om, ställ i kallt vattenbad. Låt svalna något. Rör om då och då.

  4. Häll upp i portionsformar. Ställ kallt, övertäckt minst 3 timmar. Servera i formarna eller stjälp upp på fat genom att lossa försiktigt runt kanten med en liten vass kniv.

  5. Äppelkompott: Skala, kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar. Lägg hälften i en kastrull med strösocker, vatten och kanelstång. Koka tills äppelbitarna mosar sig. Det tar 10-15 minuter beroende på äppelsort.

  6. Tillsätt resten av äppelbitarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?