Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljmuffins med tre smaker

Av den goda grundsmeten kan du grädda fina vaniljmuffins eller smaksätta smeten och få tre slags muffins på samma gång.

Vaniljmuffins med tre smaker
Vaniljmuffins med tre smaker
Vaniljmuffins med tre smaker

Ingredienser

  • 3,75 dlströsocker
  • 175 gsmör
  • 3ägg
  • 1,5 dlmjölk
  • 7,5 dlspecialvetemjöl
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt

Blåbärsmuffins

  • 1,5 dlblåbär

Banan- och valnötsmuffins

  • 1banan- skivad
  • 1 dlvalnötter- rostade, grovt hackade

Chokladmuffins

  • 1 mskkakao

Glasyr till chokladmuffins

  • 1apelsin- skalet av
  • 1 dlflorsocker
  • 1apelsin- 1 msk pressad saft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rör socker och smör fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och mjölken.

  2. Mät upp och blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan bunke. Blanda därefter ner det i äggsmeten utan att röra för mycket. 3.Dela smeten i 3 skålar och tillsätt de olika smakerna. Klicka ut varje smet i 7–8 dubbla muffinsformar eller i smord bröad plåt för små muffins à 1/2 dl som vi gjort.

  3. Grädda mitt i ugnen 12 min.

  4. Glasyr: Skala apelsinen med zestjärn. Blanda florsockret med apelsinsaft. Bred glasyren över chokladmuffinsen, lägg på apelsinskal.

Vad tyckte du om receptet?