Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mild och somrig dessert som går bra att förbereda. Servera överblivet crunch till glass och sorbet.
Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar. Häll grädden över chokladen och rör tills den smält. Halvera och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Blanda dem med chokladsmeten och ställ kallt ca 1 timme.
Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt sockret. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner limesaften i kastrullen. Låt koka utan lock ca 10 min. Rör i limeskalet och låt kompotten kallna.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, smör, socker och salt. Smula ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över mandel. Rosta blandningen mitt i ugnen ca 10 min, tills den fått fin färg, rör om några gånger under tiden. Låt kallna.
Vispa vaniljmoussen fluffig med elvisp. Fördela den i små glas. Lägg på rabarberkompott. Strö över crunchet precis före servering.