Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemmagjorda godisar är ju det bästa! Dessa sötsyrliga skumgodisar blir älskade av alla.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda socker, glykos, vatten och vaniljfrön i en kastrull. Rör om och koka sedan till 106°.
Häll smeten i en bakmaskin med visp. Ta upp och tillsätt gelatinbladen. Vispa tills smeten är fluffig och rumstempererad i ca 10 min.
Lägg ett bakplåtspapper eller en silikonmatta i botten på en form ca 25 × 25 cm. Bred ut marshmallowssmeten jämnt i formen. Låt stelna i rumstemperatur i ca 2 tim.
Passionsgelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka socker, puré och glykos till 110° i ca 5 min. Ta upp och smält gelatinbladen i gelén under omrörning.
Häll gelén på marshmallowsmeten och bred ut den jämt. Låt stelna i rumstemperatur i 1 dygn.
Syrligt socker: Blanda socker och citronsyra. Strö socker på ovansidan av marshmallowsen. Vänd den och skär i bitar med en inoljad och vass kniv. Strö över resterande socker.
Låt godisarna torka i 2-3 tim innan de läggs i en lufttät burk.
Läs också: