Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljmarshmallows med passionsgelé

Hemmagjorda godisar är ju det bästa! Dessa sötsyrliga skumgodisar blir älskade av alla.

Vaniljmarshmallows med passionsgelé
Vaniljmarshmallows med passionsgelé
Vaniljmarshmallows med passionsgelé
Hemmagjort påskgodis – vaniljmarshmallows med passionsgelé. Foto: Charlie Bennett

Ingredienser

  • 7gelatinblad
  • 1vaniljstång
  • 2 dlströsocker
  • 1,5 dlglykos
  • 1 dlvatten

Passionsgelé

  • 4gelatinblad
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,75 dlpassionsfruktspuré
  • 3 mskglykos

Syrligt socker

  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 tskcitronsyra

Gör så här

  1. Lägg gelatin­bladen i kallt vatten i ca 5 min. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda socker, glykos, vatten och vaniljfrön i en kastrull. Rör om och koka sedan till 106°. 

  2. Häll smeten i en bakmaskin med visp. Ta upp och tillsätt gelatinbladen. Vispa tills smeten är fluffig och rumstempererad i ca 10 min.

  3. Lägg ett bakplåts­papper eller en silikonmatta i ­botten på en form ca 25 × 25 cm. Bred ut marsh­mallowssmeten jämnt i formen. Låt stelna i rumstemperatur i ca 2 tim.

  4. Passionsgelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka socker, puré och glykos till 110° i ca 5 min. Ta upp och smält gelatinbladen i gelén under omrörning.

  5. Häll gelén på marshmallowsmeten och bred ut den jämt. Låt stelna i rumstemperatur i 1 dygn.

  6. Syrligt socker: Blanda socker och citronsyra. Strö socker på ovansidan av marshmallowsen. Vänd den och skär i bitar med en inoljad och vass kniv. Strö över resterande socker.

  7. Låt godisarna torka i 2-3 tim innan de läggs i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

20 förslag på goda påskbak