Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljmarinerad bär- och fruktsallad med gräddyoghurt

Servera favoritbären med en krämig yoghurt. Enklare och godare kan det knappast bli!

Vaniljmarinerad bär- och fruktsallad med gräddyoghurt
Vaniljmarinerad bär- och fruktsallad med gräddyoghurt
Vaniljmarinerad bär- och fruktsallad med gräddyoghurt

Vaniljmarinerad bär- och fruktsallad med gräddyoghurt

  • 1 ljordgubbar
  • 1 dlbigarråer
  • 34aprikoser- eller 1-2 nektariner eller persikor
  • 3 dlhallon
  • 1 dlblåbär

Vaniljmarinad

  • 0,5vaniljstång
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1lime- pressad saft

Gräddyoghurt

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dlturkisk yoghurt (10%)
  • 2 mskflorsocker

Limesocker

  • 1lime- rivet skal
  • 1 mskströsocker

Gör så här

  1. Marinad: Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön med övriga ingredienser till marinaden i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret lösts upp. Låt kallna. Ta upp och kasta bort vaniljstången.

  2. Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Halvera och kärna ur bigarråerna. Kärna ur aprikoserna och skär dem i mindre bitar. Blanda bär och frukt. Häll över marinaden. Låt stå ca 15 min.

  3. Limesocker: Blanda limeskal och socker.

  4. Gräddyoghurt: Vispa grädde, yoghurt och florsocker fluffigt.

  5. Servera bärsalladen tillsammans med gräddyoghurt och limesocker.

Vad tyckte du om receptet?