Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vaniljmaränger med bakade aprikoser, grädde och hallonsås är en peach melba-inspirerad dessert med karamelliserade aprikoser.
Maräng: Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank smet. Rör i majsstärkelse och vaniljsocker.
Fördela smeten på bakplåtspapperet till tio maränger.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 20 min, tills marängen är krispig och ytan torr på undersidan. Låt svalna och ta bort bakplåtspapperet.
Hallonsås: Koka upp hallon och socker till en sås. Sila genom en finmaskig sil. Låt såsen svalna.
Aprikoser: Sätt ugnen på 250°. Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Lägg på plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt.
Strö socker och nymald kardemumma över aprikoserna. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min, tills de är mjuka. Låt svalna.
Vispa grädden fluffig, blanda med yoghurten.
Lägg en klick grädde på varje maräng, lägg på aprikoser. Ringla över hallonsåsen och garnera med hallon. Servera genast.