Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljkvarg med paleonola & plommon

Grynblandningen till denna mättande helgfrukost har hämtat inspirationen från paleo – stenålderskost. Perfekt för dig som upptäckt dash-dieten!

Vaniljkvarg med paleonola & plommon
Vaniljkvarg med paleonola & plommon
Vaniljkvarg med paleonola & plommon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Paleonola

  • 1 dlsolroskärnor
  • 1 dlpumpakärnor
  • 2 mskröd quinoa
  • 2 mskchiafrön
  • 1 dlvalnötter
  • 1 dlmandel
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 mskrapsolja- neutral
  • 1 tskkanel- malen

Vaniljkvarg

  • 4 dlkvarg- naturell, mager, 1 % fetthalt
  • 2 krmvaniljpulver
  • 2 tskhonung- flytande

Tillbehör

  • 2plommon
  • 4päron
  • 4 dltranbärsjuice
  • is

Gör så här

  1. Paleonola: Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Blanda alla frön och nötter på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Ringla över honung och rapsolja, pudra över kanel och blanda runt.

  4. Rosta paleonolan mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter. Vänd runt efter halva tiden. Håll koll de sista minuterna. Paleonolan ska vara gyllenbrun i färgen.

  5. Ta ut plåten och låt svalna.

  6. Vaniljkvarg: Blanda ingredienserna till vaniljkvargen i en skål.

  7. Servering: Kärna ur och skär plommon och päron i tärningar.

  8. Fördela kvargen i fyra skålar. Lägg på 3⁄4 deciliter paleonola per portion.

  9. Toppa med plommon och päron. Servera tranbärsjuice med is vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök