Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grynblandningen till denna mättande helgfrukost har hämtat inspirationen från paleo – stenålderskost. Perfekt för dig som upptäckt dash-dieten!
Paleonola: Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda alla frön och nötter på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över honung och rapsolja, pudra över kanel och blanda runt.
Rosta paleonolan mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter. Vänd runt efter halva tiden. Håll koll de sista minuterna. Paleonolan ska vara gyllenbrun i färgen.
Ta ut plåten och låt svalna.
Vaniljkvarg: Blanda ingredienserna till vaniljkvargen i en skål.
Servering: Kärna ur och skär plommon och päron i tärningar.
Fördela kvargen i fyra skålar. Lägg på 3⁄4 deciliter paleonola per portion.
Toppa med plommon och päron. Servera tranbärsjuice med is vid sidan om.
Recept från Mitt kök