Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljkvarg med kanelgranola och äpple

Ett perfekt mellanmål eller lättare lunch för dig som äter LCHF! Smaksätt kvargen själv och avnjut den med knaprig kanelgranola.

Vaniljkvarg med kanelgranola och äpple
Vaniljkvarg med kanelgranola och äpple
Vaniljkvarg med kanelgranola och äpple
Wolfgang Kleinschmidt

Kanelgranola

  • 2 dlkokos- riven
  • 2 dlvalnötter
  • 2 dlsolroskärnor
  • 1 dllinfrö
  • 2 mskkokosolja- smält
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 1 tskkanel- malen

Vaniljkvarg

  • 5 dlkvarg- naturell
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • evDansukker Steviasocker- 1 msk

Rivet äpple

  • 2äpplen
  • 0,5 tskkanel- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla ingredienser till granolan i en skål.

  2. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Rosta mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter. Rör om en gång under tiden.

  4. Ta ut och låt svalna på plåten. Förvara i en burk med lock.

  5. Riv äpplena. Blanda med kanel.

  6. Blanda kvargen med vaniljpulver och eventuellt stevia.

  7. Servering: Fördela vaniljkvargen i djupa tallrikar eller skålar. Lägg på rivet äpple och strö över ett par matskedar av granolan på varje portion.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök