Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på äppelpaj fylld med vaniljkräm. Läcker med mycket smak av kanel och kardemumma. Vaniljkrämen gör pajen len och saftig.
Sätt ugnen på 175°. Tärna smöret. Lägg smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Mixa till ett smul. Tillsätt ägget och mixa hastigt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Fyllning: Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda äppelklyftorna med socker, kanel, kardemumma och ingefära. Fördela äpplena i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min.
Kräm: Halvera och skrapa ur vaniljstången. Koka upp vaniljstång och -frön, grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan, plocka bort vaniljstången och vispa i ägget.
Höj ugnsvärmen till 200°. Ta ut kakan, strö över vinbären och häll över vaniljkrämen. Grädda kakan ytterligare ca 25 min, tills krämen stelnat. Ta ut och låt svalna.
Pudra över florsocker och servera gärna med en klick grädde.
Läs också: