Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljkräm med knaprigt kanel- och nöttäcke

Kaneltäcket kan göras i god tid och krämen mår bara bra av att stå i kylen över natten.

Vaniljkräm med knaprigt kanel- och nöttäckeVaniljkräm med knaprigt kanel- och nöttäckeVaniljkräm med knaprigt kanel- och nöttäcke

Ingredienser

  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 6äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker

Kaneltäcke

  • 50 gsmör
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 dlhasselnötter- grovhackade
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskkanel- mald
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Häll den varma gräddmjölken över äggpöset. Sila smeten och fördela den i små ugnssäkra formar, à ca 1 dl.

  2. Ställ formarna i en ugnssäker form med varmt vatten och grädda krämen mitt i ugnen ca 50 min. Låt svalna och ställ i kylen ca 4 timmar, eller till nästa dag.

  3. Sätt ugnen på 225°. Blanda smör, mjöl, nötter, socker, kanel och salt till en grovsmulig massa. Smula ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna mitt i ugnen ca 10 min, rör om en gång under tiden. Låt smulorna kallna.

  4. Strö kanelsmulorna över krämerna precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?