Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljkolbulle med jordgubbskvarg

En somrig dessert som enkelt kan gräddas i en gjutjärnspanna över öppen eld. Riktigt gott och kul att tillaga! 

Vaniljkolbulle med jordgubbskvarg
Vaniljkolbulle med jordgubbskvarg
Vaniljkolbulle med jordgubbskvarg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dlvatten
  • 1 dlmjölk
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 mskströsocker
  • smör- till stekning

Tillbehör

  • 200 gkvarg- jordgubbssmak
  • 1 ljordgubbar
  • 0,5 lhallon

Till garnering

  • mynta- färsk
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa ihop vatten, mjölk, vete­ mjöl, salt, vaniljsocker och strö­ socker. Häll smeten i en ståltermos eller en flaska.

  2. Lägg lite smör i en panna och häll i smet. Vänd kolbullen när den är gyllene och stek den gyllenbrun även på andra sidan. Upprepa tills all smet är gräddad.

  3. Servera kolbullarna med jordgubbskvarg, skivade jordgubbar och hallon. Garnera dem med mynta och pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?