Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljkola med ingefära

Ingefära ger en fin smakbrytning till den söta kolan. Slå in dem i bakplåtspapper eller smörgåspapper och ge bort till någon du tycker om.

Vaniljkola med ingefära
Vaniljkola med ingefära
Vaniljkola med ingefära
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 4 cmingefära- färsk
  • 0,5 tskvaniljpulver- äkta
  • 100 gsmör
  • 1 dlljus sirap
  • 2,5 dlströsocker
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Klä en form, ca 15 x 20 cm, med bakplåtspapper. Skala och riv ingefäran.

  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp. Låt smeten sedan sjuda till 124 grader, använd en digital termometer.

  3. Häll kolasmeten i formen och låt den stelna. Skär kolan i bitar och slå in dem i cellofan, smörgåspapper eller vaxat papper.

Vad tyckte du om receptet?