Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljkokta persikor i sockerlag

Den här rätten är raffinerat god i sin enkelhet.

Vaniljkokta persikor  i sockerlagVaniljkokta persikor  i sockerlagVaniljkokta persikor  i sockerlag

Ingredienser

  • 6persikor- gärna vita och gula
  • 0,5vaniljstång
  • 3,5 dlvatten
  • 1,25 dlströsocker

Tillbehör

  • grädde- vispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1. Nagga persikorna med en gaffel. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna.

  2. Koka upp vatten, socker, vaniljstång och -frön i en kastrull. Sjud ca 10 min under lock. Lägg i persikorna och sjud dem ca 5 min under lock. Vänd försiktigt och sjud ytterligare ca 5 min.

  3. Ta kastrullen från värmen och låt persikorna svalna lite i spadet. Vänd dem försiktigt då och då.

  4. Ta upp persikorna med hålslev och skala dem medan de är ljumna. Lägg i en skål och häll över lagen.

  5. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?