Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljkokta päron med risfluff

Recept på vaniljkokta päron med risfluff. Päronen kan kokas några dagar i förväg och förvaras kallt i lagen. Lönnsirap kan ersättas med kolasås.

Vaniljkokta päron med risfluff
Vaniljkokta päron med risfluff
Vaniljkokta päron med risfluff
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 2päron- gärna bosc/kaiser alexander
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5vaniljstång

Fyllning

  • 0,5 dlpekannötter
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlrisgrynsgröt
  • 0,5 dlyoghurt- turkisk (10 %)
  • 2 tskströsocker
  • 4 msklönnsirap- äkta

Gör så här

  1. Skala och halvera päronen. Lägg dem i en kastrull och häll på citronsaft, vatten och socker. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna och tillsätt dem.

  2. Koka upp och sjud päronen ca 5 min eller tills de är mjuka. Koktiden varierar beroende på päronens sort och mognad. Kyl päronen i lagen. Hit kan förberedas.

  3. Rosta pekannötterna i en torr stekpanna 2-3 min. Hacka dem grovt. Vispa grädden. Blanda yoghurt med risgrynsgröt och vänd ner grädden. Blanda ner hälften av nötterna, spara hälften till garnering.

  4. Ta upp päronhalvorna och ta ur kärnhusen med ett kuljärn eller en liten kniv. Lägg några skedar risfluff på varje päron och strö över nötter. Häll på lönnsirap vid servering.

Vad tyckte du om receptet?