Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljhorn

Kakor som smälter i munnen och överraskar med smaken av valnötter.

Vaniljhorn
Vaniljhorn
Vaniljhorn

Ingredienser

  • 250 gsmör- rumstempererat, normalsaltat
  • 150 gvalnötter
  • 1,75 dlflorsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 3 krmsalt
  • 5,5 dlvetemjöl

Dekor

  • 1 dlflorsocker
  • 1 mskvaniljsocker

Gör så här

  1. Temperera smöret och krossa valnötterna grovt i en handduk med kavel.

  2. Blanda smöret med florsocker, vaniljsocker och salt. Arbeta in mjölet och sist valnötterna. Vira degen i plast och lägg den i kylen minst 1 timme.

  3. Värm ugnen till 180°. Skär av en tredjedel av degen och rulla ut den till en penntjock rulle på lätt mjölad bänk. Skär upp bitar à 11 g.

  4. Rulla till spetsar och böj till horn på plåten. Fortsätt med resten av degen. Grädda mitt i ugnen till ljus färg 10–12 minuter.

  5. Pudra över florsocker blandat med vaniljsocker så fort de kommer ur ugnen.

Vad tyckte du om receptet?