Recept ur boken "Baka glutenfritt – matbröd och söta favoriter" av Susanne Hovenäs och Malin Randeniye (Semic Bokförlag). Boken hittar du på bland annat Adlibris.
Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt recept på vaniljhjärtan. Perfekt att bjuda på till Alla hjärtans dag eller till fikat året om.
Smörj hjärtformar av metall väl med fett.
Mät upp och blanda de torra ingredienserna till kakan i en bunke. Blanda i äggulan och nyp in smöret i degen.
Låt degen ligga inlindad i plastfolie ca 30 minuter i kylskåpet.
Värm mjölken till vaniljkrämen i en tjockbottnad kastrull. Rör i vaniljpulvret, ta från värmen och låt dra i 10 minuter.
Vispa samman äggulor, strösocker och majsstärkelse snabbt så att det inte bildas luftbubblor. Rör ner äggblandningen i mjölken och sjud på låg värme under omrörning tills krämen tjocknar. Blanda i smöret och fortsätt att vispa i ett par minuter. Låt svalna helt innan du fyller hjärtana.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut kakdegen mellan två bakplåtspapper till en platta som är ca 1/2 cm tjock. Du måste jobba fort, annars mjuknar smöret i degen och den blir svår att forma.
Klä formarna med drygt hälften av degen. Lägg en klick kräm i varje form. Täck dem med lock av resterande deg. Kläm till degen väl runt kanterna.
Grädda kakorna på galler i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Stjälp försiktigt upp kakorna på plan underlag medan de ännu är varma. Sikta över lite florsocker strax innan de ska serveras.
Recept ur boken "Baka glutenfritt – matbröd och söta favoriter" av Susanne Hovenäs och Malin Randeniye (Semic Bokförlag). Boken hittar du på bland annat Adlibris.
Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök