Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med färdigbakade maränger är desserten färdig på en kvart.
Maränger: Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Ringla i lakritssåsen och vänd så att den bara precis blandar sig med smeten.
Klicka ut marängsmeten till 8 stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 100° och grädda ytterligare ca 2 timmar. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills de är torra och lätta.
Smält lemon curd och citronsaft i en kastrull eller i mikrovågsugnen.
Fördela glassen i glas. Lägg två maränger i varje glas och ringla över den ljumma lemon curden.