Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljglass med lakritsmaränger och citron

Med färdigbakade maränger är desserten färdig på en kvart.

Vaniljglass med lakritsmaränger och citronVaniljglass med lakritsmaränger och citronVaniljglass med lakritsmaränger och citron
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5 lvaniljglass
  • 1,5 dllemon curd
  • 1 mskcitron- pressad

Lakritsmaränger

  • 2äggvitor
  • 1 dlströsocker
  • 2 msklakritssås- (O´hoy)

Gör så här

  1. Maränger: Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Ringla i lakritssåsen och vänd så att den bara precis blandar sig med smeten.

  2. Klicka ut marängsmeten till 8 stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 100° och grädda ytterligare ca 2 timmar. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills de är torra och lätta.

  4. Smält lemon curd och citronsaft i en kastrull eller i mikrovågsugnen.

  5. Fördela glassen i glas. Lägg två maränger i varje glas och ringla över den ljumma lemon curden.

Vad tyckte du om receptet?