Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljglass med karamellsås i godiskopp

Superenkel dessert där såsen blir det lilla extra. Servera den i kopp med fat så ser det genast mer avancerat ut.

Vaniljglass med karamellsås i godiskopp
Vaniljglass med karamellsås i godiskopp
Vaniljglass med karamellsås i godiskopp
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Karamellsås

  • 1,5 dlströsocker
  • 3 dlvispgrädde

Till servering

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 lvaniljglass
  • 2 dlgodis- blandat mjukt

Gör så här

  1. Karamellsås: Häll sockret i en kastrull och smält det till en karamell.

  2. Häll i grädden, det kommer att stänka och fräsa lite. Grädden ska koka in i sockret tills allt socker lösts upp.

  3. Dra bort från värmen och låt svalna något.

  4. Servering: Vispa upp grädden. Kula upp glassen i fyra portionsskålar. Toppa med grädde och lägg i godiset.

  5. Servera med ljummen karamellsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök