Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blanda mjölk, grädde, vaniljstång skuren på längden samt rårörsocker i en stor kastrull och koka upp. Akta så att det inte kokar över. Sänk värmen lite och låt koka utan lock ca 20 min. Vispa äggulor och strösocker i en stor bunke tills det blir pösigt. När mjölkblandningen kokat 20 min vispas den ner i äggulevispet.
Blanda ordentligt och häll sedan tillbaka smeten i kastrullen. Värm under vispning tills den första kokbubblan syns. Häll genast tillbaka till bunken och låt smeten kallna. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i smeten.
Koka upp hallon med sirap i en kastrull och koka utan lock 5–10 min. Sila dem genom en finmaskig sil och pressa ur så mycket som möjligt med en sked. Låt hallonsirapen kallna.
Häll smeten i en glassmaskin och kör den till en krämigt frusen konsistens.
Lägg över lite i taget i en plastbunke och ringla lite hallonsirap mellan lagren. Täck med tättslutande lock och förvara glassen i frysen.