Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljglass med ­espressosås och dinkelfras

Glass och chokladsås med vuxensmak.

Vaniljglass med ­espressosås och dinkelfras
Vaniljglass med ­espressosås och dinkelfras
Vaniljglass med ­espressosås och dinkelfras
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 46 storavaniljglass- kulor
  • 1 mskkonjak- cirka

Sås:

  • 1 dlvatten
  • 1 dlkakao
  • 1 dlråsocker
  • 2 tskespressopulver- frystorkat

Dinkelfras:

  • 2 msksmör
  • 1 dldinkelflingor
  • 1 mskråsocker
  • 1 tskkakao
  • 1 tskespressopulver- frystorkat

Gör så här

  1. Såsen: Vispa ihop vatten, kakao och socker i en kastrull. Låt koka någon minut. Vispa i kaffepulvret.

  2. Fraset: Smält smöret i en kastrull. Rör i dinkelflingor, socker, kakao och kaffepulver. Låt fräsa ihop någon minut. Häll ut fraset på en tallrik.

  3. Häll upp ljummen sås i 4-6 glas. Lägg i glassen. Häll över lite konjak och strö på ­dinkelfraset.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök