Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fudge med kokos som riktigt smälter i munnen.
Klä en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm.
Skär ett snitt längs vaniljstången och skrapa ut fröna ner i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, mjölk, sirap, smör och salt. Värm smeten på låg värme tills smöret har smält. Rör om då och då.
Höj värmen till medel och låt massan koka tills den har en temperatur på 118 grader. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna till 55 grader under omrörning. Tillsätt kokos och rör om. Häll smeten i formen och strö ev över lite kokos. Låt fudgen stelna i rumstemperatur. Skär den sedan i bitar.