Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljcupcakes

Vackra, välsmakande cupcakes som uppskattas av stora som små.

Vaniljcupcakes
Vaniljcupcakes
Vaniljcupcakes
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljpulver- extrakt
  • 60 gsmör- osaltat
  • 1 dlstandardmjölk
  • 3 dlmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 nypasalt
  • 250 gsmör- osaltat, rumstempererat
  • 500 gflorsocker- (1 pkt)
  • 4 mskstandardmjölk
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • hushållsfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.

  3. Smält smöret och blanda ner mjölken. Rör ner blandningen i äggvispet.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i blandningen lite i taget. Rör till en jämn smet.

  5. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet till hälften. Grädda cirka 13-15 minuter.

  6. Lägg muffinsen på ett galler och låt svalna.

  7. Rör smöret till frostingen slät och blanda ner florsocker och vaniljpulver. Häll i mjölken. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig. Tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg.

  8. Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen. Dekorera med strössel.

Vad tyckte du om receptet?