Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kakan är lättbakad, men passa noga så att den inte blir övergräddad. Den ska vara aningen dallrig i mitten när den tas ur ugnen. Fyllningen sätter sig när kakan svalnar.
Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och vaniljextrakt och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en liten smörad långpanna eller form med löstagbar kant cirka 22 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet i 120 grader i 10 minuter.
Rör crème fraiche, kesella och socker slätt. Blanda ner vanilj. Tillsätt äggen ett åt gången och rör blandningen slät.
Häll smeten i formen och grädda i 120 grader i cirka 50 minuter. Låt kakan kallna och servera med färska bär eller sylt.
Recept från Mitt kök