Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljcheesecake

Kakan är lättbakad, men passa noga så att den inte blir övergräddad. Den ska vara aningen dallrig i mitten när den tas ur ugnen. ­ ­Fyllningen sätter sig när kakan svalnar.

Vaniljcheesecake
Vaniljcheesecake
Vaniljcheesecake
FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 150 gkex- (typ Brago)
  • 50 gsmör
  • 0,5 tskvaniljextrakt- (eller 1 tsk vaniljsocker)
  • 3 dlcrème fraiche
  • 3 dlkesella
  • 1 dlsocker
  • 1 tskvaniljextrakt- (eller 2 tsk vaniljsocker)
  • 2ägg

Gör så här

  1. Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och vaniljextrakt och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en liten smörad långpanna eller form med löstagbar kant cirka 22 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet i 120 grader i 10 minuter.

  2. Rör crème fraiche, kesella och socker slätt. Blanda ner vanilj. Tillsätt äggen ett åt gången och rör blandningen slät.

  3. Häll smeten i formen och grädda i 120 grader i cirka 50 minuter. Låt kakan kallna och ­servera med färska bär eller sylt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök