Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljbullar med saffran


Ljuvliga bullar med vaniljfyllning.

Vaniljbullar med saffran

Vaniljbullar med saffran

Vaniljbullar med saffran

Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1 satsdeg- se recept nedan

Fyllning:

  • 125 gsmör
  • 1 dlsocker
  • 2 tskvaniljsocker

Pensling:

  • ägg- pärlsocker

Saffransdeg, grundrecept

  • 150 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 2saffran- kuvert à 1/2 g,
  • 1sockerbit
  • 50 gjäst
  • 125 gkesella (1%)
  • 1,5 dlsocker
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1617 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Dela degen i två bitar och rulla längder. Dela varje i 20 bitar och rulla bullar. Lägg på plåt med bakpapper.

  2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker och tryck ner en klick mitt i varje bulle. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Pensla med uppvispat ägg och strö på rikligt med pärlsocker. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter.

  4. Saffransdeg, grundrecept: Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Smält smör i en kastrull tillsammans med saffran. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Smula jästen i en skål och häll över lite av degspadet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt kesella, socker, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta väl till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök