Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på underbart goda och saftiga vaniljbullar bakade i långpanna. Gott och enkelt.
Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, socker, kardemumma, salt och mjöl, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt 2-3 min. Låt den jäsa under bakduk ca 1 timme.
Fyllning: Blanda ihop ingredienserna i en skål.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en rulle. Skär den i 20 skivor. Lägg bullarna med snittytan upp i en långpanna, ca 32 x 38 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker och sötmandel. Grädda bullarna mitt i ugnen 13–15 min. Låt dem svalna i långpannan under en bakduk.
Recept Linda Andersson, Hembakat