Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Häftig kombination av det lena och det friska. Smälter i munnen medan smaken stannar kvar.
Vaniljbavaroise: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Vispa grädden till lätt skum och ställ den i kylen. Koka upp mjölken med 1 1/2 msk av sockret och den delade, urskrapade vaniljstången. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna ett par minuter. Smält gelatinbladen i den varma mjölken, låt kallna.
Vispa äggulan och resten av sockret pösigt. Tillsätt vaniljmjölken och vänd ner grädden. Häll upp i portionsformar eller glas och kyl 3 timmar tills den stelnat eller till nästa dag.
Vaniljgranité: Koka upp socker, vatten och delad och urskrapad vaniljstång. Låt kallna. Tillsätt vaniljvodka och yoghurt och frys blandningen ca 3 timmar och rör med ballongvisp varje halvtimme.
Vinterfrukt: Koka socker och vatten 2–3 min. Tillsätt apelsinblomsvattnet och låt lagen kallna. Dela aprikoserna. Skala och skär apelsinen i hinnfria klyftor. Skala och skär clementinerna i skivor. Skär carambolen i skivor. Blanda frukten med russin och ev vinbär. Häll över lagen och ställ kallt till serveringen.
Servera bavaroisen med vaniljgranitén som läggs på i sista minuten eller låt var och en toppa sin portion. Frukten serveras ur separat glas eller på desserttallrik.