Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljbavaroise mellan rabarber och syren

Recept på vaniljbavaroise mellan rabarber och syren. Syrenblommor tillför både skönhet och doft och är ätbara.

Vaniljbavaroise mellan rabarber och syrenVaniljbavaroise mellan rabarber och syrenVaniljbavaroise mellan rabarber och syren
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlmjölk
  • 2 tskvaniljsocker- ekologiskt
  • 4gelatinblad
  • 2äggulor
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 1,5 dlkvarg- med vaniljsmak

Rabarberkompott

  • 150 grabarber- späd
  • 3 mskströsocker

Garnering

  • 4maränger
  • syrener

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Lägg gelatinbladen i  kallt vatten ca 5 min.

  2. Vispa äggulor och strösocker. Häll över vaniljmjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och ställ tillbaka på plattan. Fortsätt vispa till en fluffig kräm till strax under kokpunkten. Den får inte koka.

  3. Ta upp gelatinbladen och smält dem i krämen. Låt svalna till rumstemperatur.

  4. Skölj portionsformar i silikon eller metall med kallt vatten. Vispa grädden. Blanda ner kvargen i vaniljmjölken. Vänd ner grädden. Fördela moussen i formarna, ställ i kylen ca 3 timmar.

  5. Kompott: Skiva rabarbern och koka ihop med sockret. Tillsätt eventuellt någon matsked vatten. Sjud ca 3 min. Låt kallna.

  6. Sänk ner formarna en och en i varmt vatten ca 30 sekunder, lossa runt om med en kniv. Stjälp upp bavaroiserna på ett fat. Garnera med krossade maränger och syrener. Servera med kompott.

Vad tyckte du om receptet?