Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vaniljbavaroise mellan rabarber och syren. Syrenblommor tillför både skönhet och doft och är ätbara.
Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Vispa äggulor och strösocker. Häll över vaniljmjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och ställ tillbaka på plattan. Fortsätt vispa till en fluffig kräm till strax under kokpunkten. Den får inte koka.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i krämen. Låt svalna till rumstemperatur.
Skölj portionsformar i silikon eller metall med kallt vatten. Vispa grädden. Blanda ner kvargen i vaniljmjölken. Vänd ner grädden. Fördela moussen i formarna, ställ i kylen ca 3 timmar.
Kompott: Skiva rabarbern och koka ihop med sockret. Tillsätt eventuellt någon matsked vatten. Sjud ca 3 min. Låt kallna.
Sänk ner formarna en och en i varmt vatten ca 30 sekunder, lossa runt om med en kniv. Stjälp upp bavaroiserna på ett fat. Garnera med krossade maränger och syrener. Servera med kompott.