Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vanilj- och sockerkringlor



Ta fram fina porslinet och bjud på de här lyxbullarna!

Vanilj- och sockerkringlor


Vanilj- och sockerkringlor


Vanilj- och sockerkringlor


ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 2 dlmjölk
  • 25 gjäst- för söta degar
  • 2äggulor
  • 7 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 0,75 tskhjorthornssalt
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 5 mskvaniljsocker
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • smör- smält
  • strösocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Tillsätt äggulor, hälften av vetemjölet, salt och hjorthornssalt. Rör ner smör, socker och resten av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.

  2. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje till en 40 x 40 centimeter stor kaka. Blanda vaniljsocker och smör. Bred på hälften av fyllningen över vardera kakan. Vik över halva kakan och skär varje kaka i 8 remsor. Vrid remsorna och forma till kringlor. Lägg kringlorna på bakpappersklädd plåt. Gör likadant med resten av degen. Jäs kringlorna i 30 minuter.

  3. Grädda dem i 225 grader i 8-10 minuter.

  4. Pensla kringlorna med smält smör och doppa dem i socker. Om du ska frysa bullarna garnerar du dem i samband med serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök