Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vanilj- och rosenmousse med pistaschkrisp är en festlig dessert. Rosenvatten kan köpas i många större livsmedelsbutiker. Det har en speciell smak och är en fantastisk smaksättare. Servera gärna med bär.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda socker, rosenvatten och 2 1/2 dl grädde i en kastrull och värm försiktigt tills sockret smält. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen.
Låt krämen svalna något och tillsätt sedan2 1/2 dl grädde. Ställ krämen i kylen ca 2 timmar.
Pistaschkrisp: Finhacka nötterna. Lägg nöthacket på en plåt med bakplåtspapper. Smält sockret i en stekpanna tills det fått gyllenbrun färg. Ringla sockret över nötterna och låt stelna.
Vispa moussen fluffig med elvisp. Spritsa moussen i glas. Garnera med pistaschkrisp.