Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vanilj- och rosenmousse med pistaschkrisp

Vanilj- och rosenmousse med pistaschkrisp är en festlig dessert. Rosenvatten kan köpas i många större livsmedelsbutiker. Det har en speciell smak och är en fantastisk smaksättare. ­Servera gärna med bär.

Vanilj- och rosenmousse med pistaschkrispVanilj- och rosenmousse med pistaschkrispVanilj- och rosenmousse med pistaschkrisp
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2,5gelatinblad
  • 1vaniljstång
  • 1 dlströsocker
  • 6 mskrosenvatten
  • 2,5 dlvispgrädde- + 2,5 dl

Krisp

  • 0,5 dlpistaschnötter- skalade
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda socker, rosenvatten och 2 1/2 dl grädde i en ­kastrull och värm försiktigt tills sockret smält. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen.

  2. Låt krämen svalna något och tillsätt sedan2 1/2 dl grädde. Ställ krämen i kylen ca 2 timmar.

  3. Pistaschkrisp: Finhacka nötterna. Lägg ­nöthacket på en plåt med bakplåtspapper. Smält sockret i en stekpanna tills det fått ­gyllenbrun färg. Ringla sockret över nötterna och låt stelna.

  4. Vispa moussen fluffig med elvisp. Spritsa moussen i glas. Garnera med ­pistaschkrisp.

Vad tyckte du om receptet?

Fler lyxiga desserter: