Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vanilj- och jordgubbsbullar. Saftiga bullar med generös fyllning.
Tärna smöret. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna, spara stången till kompotten. Rör ut jästen i mjölken i en bakmaskin. Blanda i smör, vaniljfrön, sirap, salt och tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen smidig ca 15 min i -maskin. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 1/2 timme.
Sylt: Snoppa och grovhacka jordgubbarna och lägg dem i en kastrull tillsammans med syltsocker och vaniljstång. Koka ca 5 min. Låt kallna.
Fyllning: Vispa ihop smör, mandelmassa, marsánpulver, socker och grädde till en smidig smet.
Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, ca 30 x 50 cm. Bred på mandelmassefyllning och därefter jordgubbssylt.
Vik över degen och kavla den lätt. Skär i ca 3 cm tjocka längder och snurra ihop till bullar. Lägg bullarna på plåtar med bak-plåts-papper. Klicka eventuellt lite jordgubbssylt i mitten. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Vispa upp ägget och pensla bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.
Garnering: Smält smöret och pensla bullarna. Doppa dem i rå-rörsocker.