Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vanilj - och aprikoshjärtan – recept på goda bullar

Vanilj - och aprikoshjärtan – recept på goda bullar
Vanilj - och aprikoshjärtan – recept på goda bullar
Vanilj - och aprikoshjärtan – recept på goda bullar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 gjäst för söta degar
  • 3,5 dlmjölk
  • 1vaniljstång
  • 1,5 dlvit sirap
  • 0,5 tsksalt
  • 1ägg
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 11 dlvetemjöl

Fyllning:

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 100 gaprikoser- mjuktorkade
  • 1apelsin- rivet skal
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker

Pensling:

  • 1ägg

Garnering:

  • mandelspån- krossat

Gör så här

  1. Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av mjölken och rör om tills jästen löst sig. Värm resten av mjölken till 35 grader med snittad och urskrapad vaniljstång. Tillsätt resten av mjölken, vit sirap, salt, ägg, smör i klickar och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen i minst 10 minuter i köksmaskin. Plasta bunken och låt degen jäsa i cirka 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa samman smör, aprikoser, rivet apelsinskal, socker och vaniljsocker till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar. Kavla ut degen till plattor, cirka 30 × 45 cm. Fördela fyllning på plattorna och rulla ihop från båda långsidorna mot mitten. Lämna ett mellanrum på 4 centimeter i mitten. Skär rullarna i 15 bitar vardera. Forma dem till hjärtan och nyp ihop degen i spetsen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.

  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med krossat mandelspån. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök