Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lena och mjuka som små moln är dessa ljuvliga desserter. Hjortron, rosmarin och vanilj är en härlig smaktrio som gör sig bra i till exempel desserter. Gör dem i portionsformar av silikon, eller direkt i fina glas, men då i omvänd ordning med pannacottan först.
Hjortrongelé: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 min. Lägg hjortron, vatten, socker och citronsaft i en kastrull och låt det koka upp. Mixa kompotten med stavmixer och sila den sedan genom en finmaskig sil ner i en skål. Lägg i gelatinbladen och rör tills de har smält. Fördela gelén i silikonformar som rymmer ca 1 1/2 dl vardera och frys dem i ca 2 tim.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 min. Blanda grädde, socker, vaniljpulver och rosmarin i en kastrull och låt det koka upp. Rör ner gelatinet och låt blandningen svalna i ca 30 min men inte stelna. Ta upp rosmarinkvisten.
Ta ut formarna ur frysen och häll över pannacottasmeten. Låt dem stå i kylen i ca 4 tim. Låt dem sedan stå i frysen i ca 8 tim.
Ta ut pannacottorna ur frysen ca 1 tim före servering. Vänd upp dem på assietter och låt dem stål i kylen fram till servering. Toppa med hjortron och rosmarin.