Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Valnötstårta är en elegant och festlig tårta.
Smöra och mjöla en kakform med löstagbar kant cirka 24 centimeter i diameter.
Hacka valnötskärnorna fint.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjöl, bakpulver och valnötshacket i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan på 200 grader i 30 minuter.
Låt kakan svalna och dela den sedan i två bottnar.
Fyllning/garnering: Hacka valnötterna grovt. Hyvla eller riv mjölkchokladkakan grovt. Det krävs att choklad-kakan är rumstempererad för bästa resultat.
Vispa grädden och smaksätt den med whisky. Bred sedan ut hälften mellan bottnarna och strö över hälften av valnötshacket. Lägg på resterande botten och bred ut resten av grädden. De-korera med valnötshack och den hyvlade eller rivna mjölkchokladen.
Recept från Mitt kök