Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Valnötstårta med chokladsmörkräm

Det här är en perfekt kalastårta eftersom den med fördel kan bakas i god tid och frysas in.

Valnötstårta med chokladsmörkräm
Valnötstårta med chokladsmörkräm
Valnötstårta med chokladsmörkräm
Ove Lindfors

Bottnar

  • 400 gvalnötter
  • 3 dlflorsocker
  • 6äggvitor

Fyllning

  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlflorsocker
  • 1vaniljstång- urskrapad
  • 100 gmörk choklad
  • skal- rivet av 1 apelsin
  • 2äggulor

Till garnering

  • choklad- strimlad mörk

Gör så här

  1. Bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på 3 plåtar. Rita en rundel, 20-22 centimeter i diameter, på varje papper. Pensla rundlarna med smält smör och pudra över vetemjöl.

  2. Mixa nötterna med stålkniv i matberedaren till ett fint hack. Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nöthacket och blanda försiktigt till en smet.

  3. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda bottnarna i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt bottnarna kallna på pappret innan de lossas.

  4. Fyllningen: Rör smör, florsocker och vaniljfrön smidigt. Smält chokladen över vattenbad och rör ner den i smörkrämen. Blanda i apelsinskal och äggulor.

  5. Bred ut krämen över bottnarna och lägg ihop dem till en tårta. Strö över strimlad choklad vid servering.

  6. Tårtan kan frysas, den tinar på cirka 30 minuter i rumstemperatur. Lägg annars ihop bottnar och fyllning i god tid så att tårtan får safta sig.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök