Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är en perfekt kalastårta eftersom den med fördel kan bakas i god tid och frysas in.
Bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på 3 plåtar. Rita en rundel, 20-22 centimeter i diameter, på varje papper. Pensla rundlarna med smält smör och pudra över vetemjöl.
Mixa nötterna med stålkniv i matberedaren till ett fint hack. Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nöthacket och blanda försiktigt till en smet.
Bred ut smeten i rundlarna. Grädda bottnarna i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt bottnarna kallna på pappret innan de lossas.
Fyllningen: Rör smör, florsocker och vaniljfrön smidigt. Smält chokladen över vattenbad och rör ner den i smörkrämen. Blanda i apelsinskal och äggulor.
Bred ut krämen över bottnarna och lägg ihop dem till en tårta. Strö över strimlad choklad vid servering.
Tårtan kan frysas, den tinar på cirka 30 minuter i rumstemperatur. Lägg annars ihop bottnar och fyllning i god tid så att tårtan får safta sig.
Recept från Mitt kök