Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda, enkla att göra och lätta att ta med sig. Förbered degen och lägg den i en liten plastpåse. Ta med degen ut när det är dags att grädda prinnbröden över öppen eld.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten och blanda degen väl. Lägg degen i en burk eller i en liten påse och ta med degen ut på utflykten. Ta med lite extra vetemjöl.
Dela degen i 8 delar och rulla ut dem till centimetertjocka längder. Rulla längderna runt pinnar. Håll pinnarna över glöd från öppen eld och snurra runt pinnarna tills de fått en fin gyllenbrun färg. Ta bort bröden från glöden och dra av bröden från pinnarna.
Dela aprikoserna på mitten och ta ut kärnorna. Grilla aprikoserna på ett galler över fin glöd tills de fått färg. Lägg aprikoserna i en skål eller på ett fat och ringla över honung.
Servera pinnbröden med de grillade aprikoserna och dessert ostar, t.ex brie, brillat savarin och saint albray.