Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Valnötspesto

Recept på Valnötspesto. Valnötter används flitigt över hela Italien. Såsen baseras vanligtvis på valnötter, örter och grädde. I Ligurien görs den ibland även utan grädde, mer som pesto. Ät den till linguine eller pansotti – små ravioli fyllda med spenat eller kål.

Valnötspesto
Valnötspesto
Valnötspesto

Ingredienser

  • 50 gvalnötter
  • 1 klyftavitlök- liten
  • 3 bladbasilika- stora
  • 1 kvistmejram- färsk, eller 1 tsk torkad oregano
  • 1 krmsalt
  • 1 mskströbröd
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1 dlolivolja- mild

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg runt om.

  2. Skala vitlöken. Mortla vitlök, örter och salt till en en saftig massa. Lägg i valnötterna och stöt tills det blir en grov massa.

  3. Blanda ner ströbröd och parmesan. Rör ner oljan lite i taget. Servera till pasta, pizza, kyckling eller på crostini.

Vad tyckte du om receptet?