Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Valnötspastej

Recept på krämig valnötspastej. Jättegod till rågbröd med saltgurka.

Valnötspastej
Valnötspastej
Valnötspastej
Skärbräda, Dutch Deluxes. Små gjutjärnskålar, Satake/Vikingsun. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 250 gskogschampinjoner
  • 150 gvalnötter
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msksmör
  • 1 förplinser- gröna, ekologiska (380 g)
  • 0,5 krukarosmarin
  • 0,5 krukatimjan
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 msksoja- ljus
  • 2 tsksambal oelek- eller 2 krm chiliflakes
  • 1 tskrårössocker
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • rågbröd- mjukt, eller knäckebröd

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna så att de får färg. Låt svalna.

  2. Grovhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna på hög värme tills svampen fått ordentligt med färg, 5–7 min. Låt svalna.

  3. Skölj linserna i kallt vatten och låt rinna av. Repa och hacka örterna.

  4. Mixa samtliga ingredienser i en mixerskål eller matberedare. Häll upp i en form och ställ i kylen ca 3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här: